بدغذایی در بچه ها

به گزارش فارس کلوب، فرزندان ما، در واقع خود ما از لحظه تولد تا بزرگسالی با مسائل گوناگونی رو به رو می شویم. یکی از شایع ترین این مسائل، به ویژه در سنین قبل از دبستان، بی اشتهایی است. عوامل بسیاری می تواند در روش غذایی و اشتهای کودک تاثیر بگذارد و ما فقط در صورتی می توانیم به او یاری کنیم که علت واقعی مشکل او را دریابیم و آن

بدغذایی در بچه ها

بدغذایی در بچه ها

فرزندان ما، در واقع خود ما از لحظه تولد تا بزرگسالی با مسائل گوناگونی رو به رو می شویم. یکی از شایع ترین این مسائل، به ویژه در سنین قبل از دبستان، بی اشتهایی است. عوامل بسیاری می تواند در روش غذایی و اشتهای کودک تاثیر بگذارد و ما فقط در صورتی می توانیم به او یاری کنیم که علت واقعی مشکل او را دریابیم و آن را رفع کنیم. در عین حال توجه به این نکته لازم است که پیدایش مشکل یا ناراحتی، یکی از بخش های غیرقابل اجتناب در سیر رشد بچه هاست.

قبل از هر چیز بهتر است تعریفی از اشتها ارائه کنیم:اشتها یعنی میل خاص دستگاههای بدن که فرد را به سوی انتخاب غذای مورد احتیاج و لازم راهنمایی می نماید. اشتها هم حالتی شبیه نفس کشیدن، بلعیدن و سایر برنامه های بدن انسان بوده، بی اختیار و غیرارادی است. بدیهی است که تمایل نداشتن بچه ها به غذا، والدین را نگران می نماید، اما باید به میل آنها احترام گذاشته و ضمناً به حل مساله پرداخته گردد، ضمناً لازم نیست که اوقات غذاخوردن به ساعت جدال و درگیری تبدیل گردد.

غذا نخوردن بچه ها را به بدخلقی آنها نسبت ندهید. نباید بچه ها را عادت داد که فقط در ساعات غذاخوردن، چیزی بخورند. پس هنگام بروز این مشکل چه باید کرد؟ شاید قبل از هر چیز لازم باشد که فرزند خود را نزد پزشک ببرید، زیرا بی میلی به غذا ممکن است با پیدایش هر نوع بیماری، هرچند خفیف و جزیی، ایجاد گردد و پزشک با معاینات دقیق فرزندتان این موضوع را روشن خواهد نمود.

فقط 3 وعده یا بیشتر؟

سؤال بسیاری از والدین این است که میان وعده های اصلی غذا برای بچه ها مناسب است یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که می توان از خوراکی های کم حجم مانند سیب، هویج، آبمیوه یا میوه استفاده کرد تا علاوه بر این که مواد طبیعی را به بدن کودک می رسانند، موجب بی اشتهایی او هم نشوند. گاهی اوقات وقتی با فرزندتان بیرون می روید و او تقاضای یک شیرینی یا شکلات می نماید، با او مخالفت نکنید زیرا این خوراکی بیشتر غذای روح کودک شما به شمار میرود. البته بهتر است این گونه خوراکی ها بعدازظهر یا عصر به کودک داده گردد تا مانع خوردن غذای اصلی نگردد. یکی دیگر از کارهایی که والدین می توانند صورت دهند این است که یک رژیم غذایی کامل و متنوع را برای کودک در نظر بگیرند، اما به او اجازه دهند که مسوولیت انتخاب غذای خود را به عهده گیرد. بدین ترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد نمود.

منبع:نشریه کوچه ما، شماره 14.

منبع: راسخون

به "بدغذایی در بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بدغذایی در بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید