درمان افسردگی مردان با رژیم غذایی مدیترانه ای
به گزارش فارس کلوب، یکی از مزایای تغییر رژیم غذایی به عنوان درمانی برای افسردگی، امکان تبعیت بیشتر بین بیماران است. در حالی که روش های سنتی مانند درمان شناختی رفتاری یا دارو های ضد افسردگی برای بخش قابل توجهی از مردم مؤثر نیستند.
ارائه مجموعه شواهدی در خصوص این که رژیم غذایی چگونه می تواند بر سلامت روانی ما تأثیر بگذارد، همچنان ادامه دارد، زیرا پژوهش ها، خطرات عادات غذایی ناسالم را نشان می دهند.
یک پژوهش نو، این پدیده را در مردان جوان مبتلا به افسردگی بالینی مورد آنالیز قرار داده و نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند به کاهش سریع و قابل توجه نشانه های افسردگی یاری کند.
به گزارش نیواطلس این پژوهش که به وسیله دانشمندان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) اجرا شده، بر سلامت روانی مردان جوان متمرکز است. افسردگی، یکی از شایع ترین اختلالات سلامت روانی است و یک عامل خطر مهم برای خودکشی به شمار می رود. براساس آمار دولتی، بیش از سه چهارم مرگ و میر های ناشی از خودکشی در استرالیا، در مردان صورت می گیرد.
این پژوهش، 72 شخص بین 18 تا 25 سال مبتلا به افسردگی میانه تا شدید را در بر داشت که رژیم های غذایی نامناسب داشتند. شرکت نمایندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که رژیم غذایی خود را به رژیم مدیترانه ای تغییر داده بودند یا از نوعی حمایت اجتماعی به نام دوستی درمانی برخوردار شده بودند.
جسیکا بیز (Jessica Bayes)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: تمرکز ابتدایی بر افزایش کیفیت رژیم غذایی با غذا های کاملا تازه و در عین حال، کاهش مصرف فست فود، شکر و گوشت قرمز فرآوری شده بود.
ارزیابی ها در شروع، اواسط و خاتمه آزمایش 12 هفته ای، با مقیاس های رایج برای افسردگی و کیفیت زندگی انجام شد. در نتیجه آزمایش، گروه رژیم غذایی مدیترانه ای در هر دو جنبه به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل شده که دوستی درمانی را دریافت نموده بودند، امتیاز بیشتری کسب کردند. این نشان می دهد که تغییر رژیم غذایی به سلامت روانی آن ها یاری نموده است.
یافته های این پژوهش، به تایید این ایده یاری می نمایند که عادات غذایی سالم تر می توانند تأثیری واقعی بر نشانه های افسردگی داشته باشند. این همان چیزی است که در سال های اخیر به وسیله تعدادی از پژوهش های جالب مشاهده نموده ایم.
مقاله ای که در سال 2018 به چاپ رسید، نشان داد رژیم غذایی که برای کاهش فشار خون طراحی شده است، می تواند مقدار افسردگی را نیز کاهش دهد. بعضی دیگر از پژوهش ها نیز نشان داده اند که رژیم های غذایی مدیترانه ای می توانند افسردگی را در دوره های چند هفته ای تسکین دهند.
یکی از مواردی که کنترل آن با چنین آزمایش هایی سخت محسوب می گردد، حذف اثر دارونما است. آیا صرف دانستن اینکه ما سالم تر غذا می خوریم، فواید خود را برای سلامت روان ما دارد؟ رد کردن این موضوع به طور کامل، بسیار سخت است، اما هنگامی که این موضوع در چارچوب سایر پژوهش ها مشاهده می گردد، یافته ها بیشتر از این ایده حمایت می نمایند که رژیم غذایی می تواند بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد.
پژوهشگران در خصوص درک مبنای علمی این رابطه، در حال پیشرفت هستند. آنالیز های اجرا شده روی باکتری های روده، بینش های شگفت انگیزی را در خصوص چگونگی تاثیر آن بر سلامت روان ارائه می دهند، گونه های خاص را به افزایش مقدار افسردگی مرتبط می نماید و نشان می دهد که تغییر میکروبیوم روده با یاری آنتی بیوتیک ها یا پیوند مدفوع چگونه می تواند رفتار های افسردگی را در موش ها کاهش دهد.
بیز گفت: دلایل بسیاری وجود دارند که نشان می دهند چرا از نظر علمی فکر می کنیم که غذا بر خلق و خو تأثیر می گذارد.
به عنوان نمونه، حدود 90 درصد از سروتونین، ماده شیمیایی که به ما یاری می نماید تا احساس شادی کنیم، به وسیله میکروب های روده ما ساخته می گردد. شواهد نوی وجود دارند که نشان می دهند این میکروب ها می توانند به وسیله عصب واگ، با مغز ارتباط برقرار نمایند. برای داشتن میکروب های مفید باید از فیبری که در حبوبات، میوه ها و سبزیجات وجود دارد، تغذیه کنیم.
یکی از مزایای تغییر رژیم غذایی به عنوان درمانی برای افسردگی، امکان تبعیت بیشتر بین بیماران است. در حالی که روش های سنتی مانند درمان شناختی رفتاری یا دارو های ضد افسردگی برای بخش قابل توجهی از مردم مؤثر نیستند، ایده نوظهور روان پزشکی تغذیه ای که در آن از مواد مغذی و عادات غذایی خاص استفاده می گردد، می تواند یک جایگزین سودمند باشد.
بیز اضافه کرد: ما از اینکه مردان جوان چقدر به پیروی از رژیم غذایی نو مایل بودند، شگفت زده شدیم. افرادی که از رژیم مدیترانه ای پیروی کردند، توانستند رژیم غذایی اصلی خود را تحت هدایت یک متخصص تغذیه در زمان کوتاهی تغییر دهند. این امر نشان می دهد که پزشکان و روانشناسان باید ارجاع دادن مردان جوان افسرده به یک متخصص تغذیه یا رژیم درمانی را به عنوان یک مولفه مهم در درمان افسردگی بالینی در نظر بگیرند.
منبع: فرادید