کورکومین ماده ای شگفت انگیز برای افزایش مقاومت بدن
به گزارش فارس کلوب، این روزها غنی سازی خوارکی های مختلف به یکی از روندهای اصلی تولیدات شرکت ها تبدیل شده است که دست بر قضا گزینه انتخابی بسیاری از افراد نیز هست.
سرویس سلامت - در روش غنی سازی متفاوت یک یا چند ماد مغذی انتخاب و به مواد غذایی در شرایطی که آن مواد در غذا به طور طبیعی وجود نداشته یا مقدار آن ها کمتر از میزان طبیعی اولیه باشد، به منظور پیشگیری و یا اصلاح کمبود ناشی از یک یا چند ماد مغذی که در کل جامعه و یا گرو های خاصی از جمعیت اضافه می گردد.
بسیاری از مطالعات کشت سلولی، حیوانی و بالینی صورت گرفته در یک قرن اخیر نشان دهنده ی اثرات بالقوه کورکومین به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد تکثیر سلولی بوده است، که آن را به عنوان یک مکمل ارزشمند در پیشگیری و درمان طیف وسیعی از بیماریها مستعد کرده است.
بعضی از مطالعات صورت گرفته در هندوستان نشان دادند افراد میان سالی که کورکومین مصرف کردند کمتر به آلزایمر دچار شدند. مجله آنکوژن، نتایج مقاله ای را منتشر کرد که بر اساس آن، خواص ضد التهابی کورکومین از آسپرین و ایبوپروفن بیشتر است. مطالعه ای که در آگوست 2009 در مجله Alternative and Complementary Medicine منتشر شد نشان داد که عصاره زردچوبه، در درمان آرتروز زانو، تاثیری مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی دارد.
میان تمام این مواد غذایی و خوراکی پرمصرف آدامس نیز از این قائده مستثنی نمانده و با ترکیبات متفاوتی از دل مشرق زمین توانسته است به این گروه از خوراکی ها بپیوندد.
این ترکیب متفاوت ادویه پرطرفدار شرقی کورکومین است که توانسته در دانمارک و آمریکا به دل آدامس های داژه با 1 درصد زردچوبه راه یابد.
آدامس های ایرانی نیز در ماه های اخیر وارد این جهت پر سحر و جادو شده و شرکت های داروسازی پیروز به فراوری قرص حاوی کورکومین شدند. کورکومین ماده موثره زردچوبه می باشد که حدود 2 الی 3 درصد از زردچوبه را تشکیل می دهد و دارای خواص بسیاری است.
اما کورکومین دقیقا چه کاری انجام می دهد؟
ضد سرطانی ارزان و در دسترس
در سال 1978 برای اولین بار Kuttan و همکاران فعالیت ضد سرطانی کورکومین در انسان را گزارش کردند. آنها بر روی 62 بیمار با ضایعات سرطانی کارآزمایی بالینی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که کورکومین در تسکین علایم، درد و میزان ضایعه تاثیر قابل توجهی دارد. جالب است بدانید کورکومین به عنوان یک عامل ضد سرطان توسط موسسه ملی سرطان تایید شده است.
دشمن ویروس ها و باکتری ها
کورکومین در برابر تعدادی از میکروارگانیسمها مانند هلیکوباکترپیلوری(میکروب معده)، استرپتوکوک(باکتری عامل گلودرد و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی)، استافیلوکوک(باکتری عامل طیف وسیعی از بیماری ها)، لاکتوباسیلوس، سالمونلا، گونه های کاندیدا و گونه های آسپرژیلوس فعالیت قابل توجهی دارد. علاوه بر این، کورکومین در برابر ویروس هپاتیت C و ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک بازدارنده است.
آنتی اکسیدانی قوی
اثر آنتی اکسیدانی کورکومین در سال 1975 به عنوان خنثی کننده رادیکال های آزاد و مهار کننده گونه های فعال اکسیژنی و نیتروژنی مطرح شد. به عنوان یک آنتی اکسیدان کورکومین در درمان بسیاری از بیماریها مانند پارکینکسون و بیماریهای خود ایمنی موثر است. حتی معین شده که خواص آنتی اکسیدانی کورکومین از ویتامین های E و C بیشتر است.
دوست سلامتی
در سال 2007 بعضی مطالعات آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدند که کورکومین در درمان اختلالات خود ایمنی مانند دیابت نوع 1، بیماری های روده و آرتریت موثر است.
از سایر خواص کورکومین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت سیستم ایمنی بدن به جهت خواص آنتی میکروبیال و آنتی ویروسی و خواص آنتی اکسیدانی قوی
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان به وسیله مداخله در انتقال پیغام های بین سلولی و کاهش التهاب
- سلامت قلب و عروق به جهت خواص ضد انعقادی و کاهش ال دی ال خون
- کاهش علایم آرتروز به علت خواص ضد التهابی قوی
- بهبود عملکرد و سلامت مغز
خواص مذکور سبب شده تا متخصصان مصرف روزانه کورکومین را توصیه کنند.
میزان مصرف کورکومین
در کشور هند به عنوان اصلی ترین مصرف کننده زردچوبه در جهان رژیم غذایی روزانه بطور متوسط شامل 2000 تا 2500 میلی گرم زردچوبه (60 تا 100 میلی گرم کورکومین) می باشد.
این در حالیست که بیشتر تحقیقات آزمایشگاهی میزان مصرف روزانه 500 تا 2000 میلی گرم عصاره زردچوبه را به عنوان مکمل یا برای مصارف دارویی توصیه می کنند.(میزان کورکومین موجود در عصاره زردچوبه بین 90 تا 95 درصد است).
اگر از کورکومین به عنوان دارو و برای درمان استفاده می نمایید باید بسته به نوع بیماری در مورد دوز مجاز با پزشک خود مشورت کنید.
اما اگر از این ماده شگفت انگیز صرفا به بمنظور بهره برداری از خواص بیشمارش برای ارتقا سلامتی خود استفاده می کنید باید بدانید سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه 0.3 میلی گرم کورکومین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن را برای ارتقا سلامتی و استفاده از مزایای عمومی آن توصیه کرده است.
کورکومین برای چه چیزهایی خوب است؟
- یاری به جلوگیری ازسرطان و حتی درمان آن (سرطان: کبد، پانکراس، سینه، روده عظیم، ریه، پروستات، مغز، لوسمی)
- تاثیر موثر در درمان آرتروز (ورم مفاصل)
- سلامت مغز و کاهش خطر بیماری های ذهنی و بهبود عملکرد مغز
- مبارزه با بیماری آلزایمر و عارضه نوروژنز
- جلوگیری از پیری و بیماری های مربوط به آن
- نقش محافظت کننده در مقابل استرس و افسردگی
- کنترل وزن و تبدیل چربی های بد به خوب با کورکومین
- جلوگیری از بیماری های کبدی و ریوی
- بهبود و پیشگیری از مسائل پوستی و افزایش زیبایی پوست
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
- کاهش ابتلا به دیابت نوع 2
- کاهش التهاب ناشی از خشکی چشم
- بیماری های التهابی روده ای
کورکومین به عنوان خنثی کننده رادیکال ها آزاد و مهار کننده گونه های فعال اکسیژنی و نیتروژنی مطرح شد. به عنوان یک آنتی اکسیدان کورکومین در درمان بسیاری از بیماریها مانند پارکینکسون و بیماریهای خود ایمنی ، آرتروز و حتی سرطان موثر است. حتی معین شده که خواص آنتی اکسیدانی کورکومین از ویتامین های E و C بیشتر است.
منبع: setare.com