دولت بودجه کافی برای تامین هزینه های دانشگاه ها ندارد
به گزارش فارس کلوب، معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر گفت: دولت بودجه کافی برای تامین هزینه های دانشگاه ها ندارد؛ بنابراین مجبور به دریافت شهریه از دانشجویان هستیم.
محمد حسین کریمیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی فارس کلوب، درباره برنامه ریزی دانشگاه برای جشن ویژه نودانشجویان اظهار کرد: به صورت حضوری هیچ برنامه ای برای نودانشجویان دانشگاه صنعتی امیر کبیر نداریم، اما آن ها می توانند مطابق اطلاعیه سایت دانشگاه به شیوه مجازی در تور گردشگری شرکت نمایند.
او اضافه کرد: سال گذشته در مورد رضایت دانشجویان از آموزش های مجازی نظر سنجی هایی کردیم، اما سال جاری بعد از گذشت چند هفته از آغاز سال تحصیلی نو اندازه رضایت آن ها را متوجه خواهیم شد.
کریمیان توضیح داد: دانشگاه امیرکبیر دانشجوی شبانه ندارد، اما از دانشجویان خودگردان شهریه پرداخت می نماید و سال گذشته مبلغ آن افزایش نداشته است و سال جاری هم آئین نامه مخصوص به خود را دارد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: مگر در دوران کرونا قیمت اجناس کاهش پیدا کرد که ما هم شهریه دانشجویان را کم کنیم؟ بودجه دانشگاه از همین طریق تامین می گردد و با توجه به مصوبه افزایش حقوق ها به صورت سالانه ما هم مجبور به افزایش شهریه ها هستیم.
کریمیان گفت: در حال حاضر شرایط اقتصادی نا به سامان است، اما ما هم باید هزینه های دانشگاه را به وسیله دریافت شهریه تامین کنیم و تصور کاهش شهریه ها غلط است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: از آن جایی که دولت بودجه کافی برای تامین هزینه های دانشگاه ها ندارند؛ بنابراین ما هم مجبور به دریافت شهریه از دانشجویان برای تامین هزینه های خود هستیم.
لازم به ذکر است؛ طی چند سال اخیر فضای اقتصادی کشور حال خوبی ندارد و همین عامل باعث شده تا بودجه سازمان ها و نهاد های مختلف کشور به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند و این موضوع در کنار افزایش تورم سبب شده تا اندازه بودجه دولت در سال 99 به هیچ اسم جواب گوی گرانی های موجود نباشد.
اندازه وابستگی دانشگاه ها به بودجه دولتی یکی از مباحث پر حرف و حدیث آموزش عالی در سال های اخیر بوده که دیدگاه های متفاوتی هم در این خصوص مطرح شده است.
دانشگاه های کشور وظیفه آموزش و پرورش نیرو های جوان کارآموخته را برای تزریق به بازار کار متناسب با احتیاج جامعه بر عهده دارند که در سال های اخیر کسر بودجه فرایند کار آن ها را با مشکل رو به رو نموده است و شاهد آن بوده ایم که آموزش عالی از سهم کمتری برخوردار بوده، بنابراین همان اندک بودجه ای که دولت در ابتدای سال در اختیار آموزش عالی قرار می دهد هم کامل واریز نمی گردد.
وابستگی دانشگاه ها به بودجه دولتی کشور باعث شده تا موسسات آموزش عالی برای تامین منابع اقتصادی خود نصب گریبانگیر مسائل زیادی هستند در واقع تا زمانی که دانشگاه ها به بودجه های دولتی وابسته باشند تحرکی در دانشگاه ها صورت نمی گیرد و احتیاجی به آن دیده نخواهد شد بنابراین همین عامل باعث آسیب دیدگی فضای علمی کشور می گردد.
بیشتر بخوانید
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان