طرز تهیه کادایف (رولت کادایف و کادایف شیری)

به گزارش فارس کلوب، در این مطلب از وبلاگ خبرنگاران قصد داریم تا به معرفی یک دسر خوشمزه ترکیه ای یعنی کادایف بپردازیم. طرز تهیه کادایف موضوع اصلی این مقاله است. کادایف یکی از دسرهای شیک و خوشمزه و بعلاوه نزدیک به سلیقه ما ایرانی هاست. کادایف یا رشته کادایف دسری است که با رشته درست می گردد.

طرز تهیه کادایف (رولت کادایف و کادایف شیری)

کادایف مختص به کشور ترکیه نیست بلکه در کشورهای عربی هم این دسر خوشمزه یافت می گردد. در تبریز نیز این دسر وجود دارد که به رشته ختایی معروف است. به طور خلاصه رشته کادایف دسری خوشمزه است که در مهمانی ها و مجالس هواداران زیادی دارد. در این مطلب طرز تهیه کادایف مجلسی را توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه کادایف

رشته کادایف اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این دسر است. طرز پخت کادایف ساده عبارتند از:

مواد لازم

  • رشته کادایف: 150 گرم (رشته کادایف را می توانید از قنادی ها بخرید)
  • کره یا روغن حیوانی : 50 گرم
  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر قند: 4 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: 4 قاشق سوپ خوری
  • شکر: نصف پیمانه
  • خامه صبحانه : 200 گرم
  • پودر هل: نصف قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • شیر: 3 پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه

ابتدا ماهیتابه ای بر می داریم و بر روی شعله ای با حرارت ملایم قرار می دهیم تا گرم گردد. سپس کره یا روغن حیوانی را در ماهیتابه می ریزیم تا آب گردد. رشته های کادایف را به تکه های کوچک 2 الی 3 سانتی متری خرد می کنیم و در ماهیتابه می ریزیم. بعد از اضافه کردن رشته کادایف، آنقدر هم می زنیم تا رنگ رشته های کادایف طلایی گردد. بعد از طلایی شدن رشته ها، پودر قند را به رشته ها اضافه می کنیم. بعد از این که مواد با یکدیگر مخلوط شدند، ماهیتابه را از روی حرارت بر می داریم.

طرز تهیه کرم کادایف

  1. دستورالعمل بالا مانند یک خمیر بود. حال باید کرمی در داخل این خمیر قرار بگیرد. در طرز تهیه کرم کادایف، ابتدا آرد و ذرت را با یکدیگر مخلوط می کنیم. سپس آن را الک می کنیم و نصف لیوان شیر و شکر به داخل آن می ریزیم. با استفاده از همزن مواد حاوی ظرف را هم می زنیم تا خوب مخلوط گردد. مواد مخلوط شده را داخل یک قابلمه ریخته و بر روی حرارت گاز قرار می دهیم.
  2. در این مرحله دسر کادایف همچون فرنی است. در درست کردن فرنی برای این که از غلظت فرنی بر روی شعله کم کنیم آن را مرتباً هم می زنیم. در پخت کادایف نیز همینطور، مواد داخل قابلمه را مرتباً هم می زنیم تا به غلظت یک فرنی برسد.
  3. موادی که از قبلاً تدارک دیده بودیم را به قابلمه اضافه می کنیم. شکر، پودر هل، خامه و گلاب را به کرم کادایف در داخل قابلمه اضافه می کنیم. نصف رشته های کادایف داخل قابلمه را برداشته و در ظرفی بزرگ می ریزیم و صاف می کنیم.
  4. بعد از مدتی کرم کادایف که کمی خنک شده است را بر روی رشته ها می ریزیم تا کاملاً سطح روی رشته های کادایف را بپوشاند. حال بقیه رشته ها را بر روی کرم می ریزیم. به طوری که رشته کادایف های به جای مانده کل سطح کرم موجود را بپوشاند. سس رشته کادایف های روی کرم را بدون فشار صاف می کنیم.
  5. بر روی ظرف درپوشی می گذاریم و یا سلفون می کشیم و ظرف را به مدت 4 الی 5 ساعت درون یخچال قرار می دهیم. بعد از 4 الی 5 ساعت دسر کادایف ما حاضر و آماده سرو است.

طرز تهیه رولت کادایف

رولت کادایف شباهت زیادی به باقلوا دارد. برای تهیه رولت کادایف علاوه بر رشته کادایف به خمیر یوفکا احتیاج داریم. بر خمیر باقلوای یوفکا کمی روغن یا کره آب شده می مالیم. سپس رشته های کادایف را خرد نموده و بر روی خمیر یوفکا می ریزیم. بعد از اضافه کردن کادایف بر روی خمیر یوفکا باقلوا، نوبت به گردو می رسد. خمیر یوفکا را به پهنای دو انگشت رول می کنیم. بعد از این که به مقدار کافی رولت کادایف درست کردیم همه را در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم. طلایی شدن خمیر نشان دهنده این است که رولت کادایف شما آماده سرو است.

طرز تهیه کادایف شیری

  1. در طرز تهیه کادایف َشیری ابتدا شیر و شکر را در قابلمه ای می ریزیم و بر روی شعله ای با حرارت میانه قرار می دهیم. شیر و شکر داخل قابلمه را هم می زنیم تا شکر حل شده و شیر زودتر به جوش آید.
  2. بعد از مدت کوتاهی حرارت تماشا، قابلمه را از روی شعله برداشته و اجازه می دهیم تا مواد کمی خنک شوند. دو سوم پیمانه کره ذوب شده را به رشته کادایف اضافه می کنیم و خوب آن را با کره مخلوط می کنیم.
  3. قبل از این که کادایف را در فر قرار دهیم می توانیم در روی آن از پودر فندق استفاده کنیم. بعد از این که کادایف از فر عایدی نوبت آن است تا از مایع شیر و شکر استفاده کنیم. مایع شیر و شکر خنک شده را بر روی کادایف می ریزیم. کادایف شیری ما آماده سرو است.

جمع بندی

کادایف از دسرهای مجلسی و اصیل ترکی است که سرو آن با چای هواداران زیادی دارد. قطعاً نمونه های این دسر را در شهرهای ترک زبان مانند تبریز امتحان کردید. انواع مختلفی از طرز تهیه کادایف وجود دارد که در این مطلب به معرفی مرسوم ترین شکل آن پرداختیم.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه کادایف (رولت کادایف و کادایف شیری)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کادایف (رولت کادایف و کادایف شیری)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید