معرفی 4 فناوری روباتیک سلامت دیجیتال ایرانی

به گزارش فارس کلوب، معاونت علمی و فناوری 4دستاورد شرکتهای دانش بنیان در حوزه فناوری رباتیک را معرفی کرد که گام مهمی در عرصه تجهیزات پزشکی برداشته اند.

معرفی 4 فناوری روباتیک سلامت دیجیتال ایرانی

سلامت یکی از حوزه هایی است که با بهره گیری از فناوری های نوین فرایند رو به رشدی را طی کرده و تحولی فناورانه در این عرصه رخ داده است.

تجهیزات، روش های درمانی و داروهای گوناگونی به حوزه درمان وارد شده اند که با فناوری های نوین و پیشرفته ای تولید شده و در اختیار بیماران قرار گرفته اند. تجهیزاتی که عرصه سلامت را دگرگون کرده و درمان بیماری ها را با شیوه های نوین متحول ساخته است.

طراحی و ساخت ربات های توانبخشی از جمله این روش ها است که به کمک افراد سالمند و دارای معلولیت های جسمی آمده است و مسائل آنها را با کمک فناوری های پیشرفته رفع کرده است. 4 شرکت فناور نماینده چندین شرکت هستند که محصولات خود را در این عرصه عرضه کرده اند.

ربات توانبخشی راه رفتن

یک شرکت دانش بنیان با کمک فناوری رباتیک، سلامت دیجیتال را در کشور توسعه داده است. این شرکت، با هدف ساخت دستگاه ها و تجهیزات هوشمند در سال 95 تأسیس شد و با به کارگیری افراد متخصص در زمینه برق، مکانیک و پزشکی توانست گامی برای تولید محصولات دانش بنیان بردارد.

ربات توانبخشی زانو، ربات توانبخشی ران و ربات توانبخشی راه رفتن سه محصول این شرکت در حوزه تجهیزات فیزیوتراپی و کاردرمانی است. همچنین این شرکت با به کارگرفتن دانش فنی پیروز به ساخت نوعی مفصل ارتوپدی برای اصلاح کانترکچر و یا اسپاسم عضلانی شد.

ربات توانبخشی آموزش گام برداری کودک

همچنین یک شرکت دانش بنیان دیگر در طراحی و ساخت تجهیزات توانبخشی رباتیکی ورود کرده و با بهره گیری از متخصصان داخلی و دانش آموختگان بهترین دانشگاه های ایران در رشته های مرتبط به تولید تجهیزات رباتیکی پرداخته است.

ربات توانبخشی آموزش گام برداری کودک یکی از محصولات این شرکت است. این ربات، از پیشرفته ترین روش ها در توانبخشی بچه ها دچار فلج مغزی (CP) محسوب می شود.. این دستگاه به کمک بازوهای رباتیکی و با استفاده از الگوهای حرکتی هوشمند نحوه گام برداری صحیح را به این بچه ها آموزش می دهد. استفاده از نرم افزار واقعیت مجازی و شیوه های امتیازدهی و تشویق بچه ها باعث شده این دستگاه بسیار مورد توجه بچه ها و خانواده های آن ها قرار گیرد. در حال حاضر نخستین دستگاه تولید شده توسط شرکت تحرک فناور رباتیک در کلینیک حامی مستقر و آماده ارائه خدمات است.

دستگاه رباتیک توانبخشی لوکو ایران

از سوی دیگر، یک شرکت دانش بنیان که توسط فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی راه اندازی شده، طراحی و ساخت دستگاه رباتیک توانبخشی را در پیش گرفته است. نمونه مشابه خارجی این دستگاه با قیمت نزدیک به 400 میلیون تومان به کشور وارد می شد اما با تلاش متخصصان این مجموعه، دستگاه مورد نظر در کشور، ایران ساخت شد.

ربات تعادل

محققان در یک شرکت دیگر با طراحی و ساخت سامانه رباتیک هوشمند سنجش و ارزیابی تعادل بدن انسان در توانبخشی (ربات تعادل) به این حوزه ورود کردند. این دستگاه به منظور ارزیابی شرایط تعادل و همچنین تمرین دهی برای بهبود شرایط تعادل افراد استفاده می شود. ماژول های پیش بینی شده در نرم افزار این دستگاه به دو گروه تعادل استاتیکی و تعادل دینامیکی تقسیم بندی می شوند.

در گروه اول، هدف ارزیابی توانایی کاربر در حفظ شرایط تعادل خود و بهبود آن است. تست ها و تمرین های طراحی شده در این بخش، به گونه ای است که انتظار می رود کاربر مرکز تعادل خود را در مدت زمان مشخصی در یک نقطه ثابت نگه دارد. گروه دوم شامل تست ها و تمرین هایی است که توانایی فرد را در کنترل مرکز تعادل خود هنگام جابجایی آن از یک نقطه به نقطه دیگر مورد ارزیابی قرار می دهد.،مهر

منبع: ایران آنلاین

به "معرفی 4 فناوری روباتیک سلامت دیجیتال ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی 4 فناوری روباتیک سلامت دیجیتال ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید