هر آنچه باید درباره آپدیت بزرگ The Merge اتریوم بدانید

به گزارش فارس کلوب، شبکه اصلی اتریوم به زودی از مکانیزم اثبات کار Proof of Work یا PoW به مکانیزم اجماع اثبات سهام Proof Of Stake یا PoS در ارتقایی به نام The Merge یا ادغام تغییر خواهد نمود. ادغام بخشی از یک سری ارتقاءهای عمده زیست بوم اتریوم است که شامل The Surge ،The Verge ،The Purge و The Splurge نیز می گردد. هدف از این ارتقاها، مقیاس پذیرتر کردن اتریوم و بهینه سازی مصرف انرژی است. The Merge شبکه اصلی اتریوم را با Proof of Stake Beacon Chain ترکیب می نماید و انتظار می رود این اتفاق مهم در سپتامبر 2022 انجام گردد.

هر آنچه باید درباره آپدیت بزرگ The Merge اتریوم بدانید

مقدمه

از زمان راه اندازی پروژه اتریوم در سال 2015، این رمزارز محبوب جایگاه خود را در صنعت بلاک چین به عنوان یک پلتفرم محاسباتی غیرمتمرکز تثبیت نموده است و میزبان هزاران پروژه در بلاک چین خود بوده است. اتریوم در حالی که یکی از فعال ترین بلاک چین ها است، زیرساخت فعلی آن نمی تواند عملیات خود را به گونه ای مقیاس بندی کند که بتواند تقاضای رو به رشد جهانی را تامین کند. به منظور مبارزه با کمبود مقیاس پذیری، تیم اتریوم مجموعه ای از ارتقاها را پیشنهاد داده است که منجر به یک بلاک چین تکامل یافته اتریوم می گردد. این بهبودها عبارتند از Beacon Chain، The Merge، The Surge، The Verge، The Purge و The Splurge.

چرا اتریوم در حال ارتقا است؟

بلاک چین ها معمولاً به جای تکیه بر یک مرجع مرکزی، با اصل عدم تمرکز طراحی می شوند. از مزایای بلاک چین های غیرمتمرکز می توان به عدم احتیاج به دریافت مجوز، قابل اعتماد بودن و ایمن بودن اشاره نمود.

همانطور که بلاک چین ها محبوب تر می شوند، پلتفرم ها باید اطمینان حاصل نمایند که می توانند جوابگوی احتیاج جهانی باشند و با اصل مقیاس پذیری نیز مطابقت داشته باشند. عدم انجام این کار می تواند منجر به ازدحام شبکه شده و زمانی که ظرفیت بلاک چین به وسیله تعداد تراکنش های بسیار زیاد تکمیل گردد، در این هنگام است که کارمزد تراکنش ها هم بسیار بالاتر می رود.

با این حال، اگر بلاک چین ها بخواهند ماهیت غیرمتمرکز خود را حفظ نمایند، دستیابی به امنیت و مقیاس پذیری می تواند سخت تر از گذشته گردد. این مشکل با مفهوم سه گانه مقیاس پذیری که به وسیله Vitalik Buterin ارائه شده است شرح داده می گردد. Trilemma Blockchain چالش ایجاد تعادل در سه ویژگی مهم مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی را توصیف می نماید.

همانطور که Vitalik Buterin اذعان نموده، شبکه اتریوم پیش از ادغام نمی تواند معیارهای مقیاس پذیری را به علت مکانیسم اجماع خود یعنی Proof of Work برآورده کند. مقیاس بلاک چین اثبات کار به دلایلی دشوارتر است. اولاً، تعداد تراکنش هایی که یک بلوک می تواند در هر بلوک تأیید کند محدود است. در مرحله دوم، بلوک ها باید با نرخ ثابت استخراج شوند.

به عنوان مثال، بیت کوین به گونه ای طراحی شده که به طور میانه هر 10 دقیقه یک بار، با توجه به سختی استخراج که به طور اتوماتیک به وسیله پروتکل تنظیم می گردد، بلاک ها استخراج شوند. در حالی که طراحی بیت کوین بسیار امن است، زمان ایجاد بلوک همراه با محدودیت تراکنش در هر بلوک می تواند در زمان افزایش تقاضا منجر به تراکم شبکه گردد. این مسئله اغلب باعث می گردد که کارمزد تراکنش ها و زمان تایید به اندازه قابل توجهی افزایش یابد. برای غلبه بر چنین محدودیت های PoW، تیم اتریوم مجموعه ای از به روزرسانی ها را به نام اتریوم 2.0 (ETH 2.0) پیشنهاد نموده است.

ارتقای اتریوم؛ یک اقدام بنیادین

ارتقای اتریوم 2.0 شامل Beacon Chain (که قبلاً اجرا شده است)، The Merge (به زودی) و بعلاوه Surge، The Verge، The Purge و The Splurge می گردد. پس از به روزرسانی ها، انتظار می رود بلاک چین نو اتریوم مقیاس پذیرتر، ایمن تر و پایدارتر گردد در حالی که هنوز غیرمتمرکز است.

زنجیره بیکن یا بیکن چین Beacon Chain

زنجیره بیکن یا بیکن چین Beacon Chain یک بلاک چین است که در هسته اتریوم 2 واقع شده است. به صورت کلی بیکن چین بر قوانینی که تحت الگوریتم اثبات سهام ایجاد شده نظارت می نماید. این زنجیره بعلاوه مسئولیت ایجاد بلوک های نو را برعهده داشته اما قادر به اجرای قراردادهای هوشمند نیست.

بیکن چین را می توان اولین فاز یا به اصطلاح فاز صفر از تغییرات عمده شبکه اتریوم محسوب کرد که اثبات سهام را وارد اتریوم نموده و بر عملکرد آن کنترل دارد. بنابراین اجرای بیکن چین سبب شده است تا اتریوم به یک شبکه ترکیبی اثبات کار و اثبات سهام تبدیل شده و از هر دوی این مکانیسم ها برخوردار باشد.

زنجیره Beacon برخلاف شبکه اصلی اتریوم که هنوز روی اثبات کار اجرا می گردد، به وسیله یک الگوریتم اجماع اثبات سهام ایمن شده است. در واقع بیکن تا به امروز به عنوان یک شبکه آزمایشی واقعی برای اتریوم 2.0 کار نموده است.

بیکن چین که به موازات شبکه اصلی اجرا می گردد، در تاریخ 1 دسامبر سال 2020 اجرایی شد. این زنجیره در حال حاضر دارای بیش از 375000 اعتبارسنج فعال است و به عنوان اولین مرحله از مراحل ادغام اتریوم با موفقیت اجرا شده است.

مرحله مهم دیگری که پس از بیکن چین در انتظار اتریوم است، مرحله دیگری تحت عنوان Main net است که به ادغام این دو مرحله، ادغام اتریوم گفته می گردد. ورود اثبات سهام به شبکه اتریوم از قبل به وسیله بیکن چین اجرا شده است، اما این شبکه هنوز به صورت کامل این راستا را طی ننموده است. بنابراین برای اینکه اتریوم به صورت کامل از اثبات کار به اثبات سهام تغییر پیدا کند، باید مرحله ادغام اتریوم را پشت سر بگذارد.

مکانیسم اجماع

هنگامی که ادغام اتفاق می افتد، اثبات کار اتریوم با مکانیزم اجماع اثبات سهام جایگزین می گردد. به جای استخراج، بلوک ها به وسیله گره هایی به نام اعتبارسنج ساخته می شوند. یک گره به طور تصادفی به صورت دوره ای برای تایید یک بلوک کاندید منصوب می گردد. این اعتباردهنده ها با کارمزد تراکنش و پاداش های استکینگ انگیزه دارند که این کار را انجام دهند. از آنجایی که هیچ گره ای برای اضافه کردن یک بلوک نو رقابت نمی نماید، PoS به طور قابل توجهی منابع کمتری را نسبت به PoW اشغال می نماید و آن را پایدارتر می نماید.

توکن ها

تاریخچه تراکنش های اتریوم با Beacon Chain ادغام می گردد، اما رمزارز اتر (ETH) آن به همین شکل باقی می ماند. وجوه ETH پس از The Merge در دسترس باقی خواهد ماند و کاربران توکن ETH احتیاجی به انجام هیچ اقدامی برای آماده سازی برای ارتقا ندارند.

مدل فعلی دارای یک سیستم صدور توکن است که تقریباً 13000 ETH در روز را در ماینینگ و پاداش دهی توزیع می نماید. پس از اجرای ادغام، دیگر پاداش استخراج وجود نخواهد داشت، و صدور اتریوم نو را به تقریباً 1600 ETH در روز به عنوان پاداش استکینگ خواهد رسانید.

چه چیزی فراتر از The Merge وجود دارد؟

در حالی که هیچ اطلاعیه رسمی در خصوص سایر ارتقاهای اتریوم، The Surge، The Verge، The Purge و The Splurge وجود ندارد، Sharding قطعا در دست توسعه است و قرار است در سال 2023 پس از The Merge انجام گردد.

شاردینگ

اتریوم 2.0 با معرفی مکانیسم های شاردینگ (Sharding)، مسائل مربوط به هزینه تراکنش و زمان رسیدگی را بهبود می بخشد. با این ارتقا، پلتفرم مذکور هزاران تراکنش را در زمان کوتاه تری انجام می دهد. شاردینگ بخش مهمی از این ارتقا محسوب می گردد. شاردینگ به زبان ساده به معنی جداسازی و تقسیم یک زنجیره بزرگ به زنجیره های کوچک تر (شاردها) است. پس از این ارتقا، حجم کار بین چندین اعتبارسنج توزیع و شاردینگ به مقیاس پذیری بیشتر و کارمزد کمتر تراکنش ها و سرعت بیشتر انجام تراکنش ها منجر می گردد.

معرفی اتریوم 2.0 اتر را به دارایی مولد سود تبدیل می نماید؛ بنابراین، می توان انتظار داشت که تعداد نودهای فعال شبکه به صورت تصاعدی رشد کند. علاوه بر این، معرفی الگوریتم اجماع اثبات سهام و مکانیسم شاردینگ و روینمودهای نو مرتبط با فعالیت های اعتبارسنجی، بلاک چین اتریوم 2.0 را کاملاً متحول می نماید. این ها به همراه معرفی ویژگی هایی مانند EIP-1559، اتر را به دارایی کمیاب و غیرتورمی در آینده تبدیل می نماید. ناگفته نماند راهکار های مقیاس پذیری لایه دوم اتریوم، عملکرد اتریوم 2.0 را با بهبود موارد زیر ارتقا می دهد:

  • افزایش توان عملیاتی اتریوم (تعداد تراکنش های اجرا شده در ثانیه)
  • کاهش تأخیر تأیید (مدت زمانی که یک تراکنش طول می کشد تا تأیید گردد)
  • کاهش کارمزد تراکنش (Gas)
  • تضمین امنیت بسیار زیاد با تکیه بر امنیت بلاک چین اتریوم

به عنوان مثال، در بحث تراکنش ها، در هر ثانیه بلاک چین فعلی اتریوم می تواند 15 تا 45 تراکنش را مدیریت کند. این در حالی است که راهکار های مقیاس پذیر لایه دوم این عدد را به 1,000 تا 4,000 تراکنش در ثانیه افزایش داده اند. روی هم رفته با معرفی اتریوم 2.0، انتظار می رود که بلاک چین اتریوم حدود 100٬000 تراکنش را در هر ثانیه پردازش کند. بعلاوه، افزایش تعداد تراکنش های اجرا شده در هر ثانیه به معنای تراکم کمتر در شبکه است و همین موضوع احتمالاً کارمزد تراکنش در شبکه را نیز کاهش خواهد داد.

چرا راهکار های مقیاس پذیری زیادی وجود دارد؟

به نظر می رسد که اتریوم در حال آماده شدن برای آینده است و قرار است بار تراکنش های عظیمی را به عهده بگیرد. هرچه راهکار های بیشتری وجود داشته باشد، احتمال کاهش ازدحام کلی شبکه بیشتر می گردد. علاوه بر این، در صورت ناکافی بودن یک راهکار مقیاس پذیری، این موضوع می تواند از نقاط شکست منفرد جلوگیری کند. وجود چندین راهکار مقیاس پذیری نه تنها شبکه را برای افزایش سرعت تراکنش و توان عملیاتی آماده می نماید، بلکه به کاربران یاری می نماید تا از هزینه های بالای تراکنش اجتناب نمایند.

تاثیر ادغام بر ETH

اتریوم به عنوان یکی از برجسته ترین پروژه های بلاک چین نسل دوم، با عرضه اولیه 72 میلیون اتر (ETH) راه اندازی شد. در مدل اصلی PoW، درصد زیادی از این عرضه توکن برای تشویق استخراج نمایندگان برای ایمن کردن شبکه استفاده می گردد. پس از انتقال به PoS، دیگر پاداش استخراج داده نخواهد شد. در نتیجه، کاهش خالص انتشار سالانه ETH تقریباً 90٪ وجود خواهد داشت. اگر قانون عرضه و تقاضا اجرا گردد، این احتمالاً می تواند منجر به افزایش قیمت ETH گردد. با این حال، بازارهای اقتصادی غیرقابل پیش بینی و پر نوسان هستند، و بسیاری از عوامل دیگر در بازی وجود دارند.

سخن پایانی

ادغام دومین مورد از یک سری ارتقاء قابل توجه روی شبکه اتریوم است. در حال حاضر شبکه و جامعه اتریوم برای پیاده سازی راهکار های نو مقیاس پذیری برای عملکرد بهتر آماده می شوند. پس از تکمیل همه ارتقاهای لیست شده، اتریوم احتمالاً آماده است تا فعالیت های بیشتری را بدون به خطر انداختن امنیت یا عدم تمرکز بر عهده بگیرد.

شایان ذکر است که آپدیت Merge شبکه اصلی اتریوم را با Proof of Stake Beacon Chain ترکیب می نماید و انتظار می رود که در همین ماه اتفاق بیفتد.

منبع: binance.academy

منبع: دیجیکالا مگ

به "هر آنچه باید درباره آپدیت بزرگ The Merge اتریوم بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر آنچه باید درباره آپدیت بزرگ The Merge اتریوم بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید