ثبت برند و هر آنچه باید بدانید
به گزارش فارس کلوب، خبرنگاران: امروزه دنیای تجارت و کسب و کار ها نسبت به گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شده است و به همین دلیل نیز افراد بسیاری در مشاغل و کسب و کار های متفاوت خود ثبت برند را یکی از بهترین روش های کار در حوزه خود می دانند. طبیعی است که ثبت برند به نوبه خود مشروط به موارد و موضوعات متفاوتی است و به همین راحتی ها نیز نمی توان به آن دست یافت. به همین دلیل هم آشنایی با ثبت برند و هر آنچه باید در رابطه با آن بدانید مسئله مهمی خواهد بود. در این مطلب با شما هستیم تا به طور مفصل به همین موضوع بپردازیم.
برند چیست؟
شاید لازم باشد که در ابتدای کار به معرفی ثبت برند بپردازیم و بگوییم که اصولاً برند به چه معناست. به طور کلی باید بگوییم که برند یا همان علامت تجاری نشانی است که می تواند در امور مالی شرکت ها مورداستفاده قرار گرفته و به آن ها اختصاص پیدا کند. برند می تواند نشان دهنده خدمات و یا کالا ها و محصولات هر شرکتی باشد و به همین وسیله نیز با سایز محصولات و خدمات مشابه در بازار تمایز پیدا می نماید. در واقع باید بگوییم که برند همان چیزی است که می تواند ویژگی ها و خصوصیات هر کسب و کاری را به صورت انتزاعی در ذهن مخاطبان شکل دهد.
برای آنکه بتوانید صندلی و اهمیت برند را بهتر متوجه شوید باید با خصوصیات برند آشنایی یابید. به طور کلی باید بگوییم که برند می تواند کیفیت محصول و ویژگی های آن را به خوبی نشان دهد. علاوه بر این یک برند خوب باید اصیل باشد و هیچ گونه جنبه تقلیدی نیز پیدا نکند. در کنار این باید اشاره کنیم که یک برند خوب باید در عین حال که ساده است بتواند محصولات را به خوبی از هم تمیز دهد.
لزوم ثبت برند
حالا که به طور کامل با مفهوم برند آشنا شده اید می توانیم به موضوع ثبت برند بپردازیم. به طور کلی باید بگوییم که ثبت برند می تواند به عنوان یک پشتوانه و اعتبار در هر کسب و کاری شناخته گردد. برای آنکه بتوانید اهمیت ثبت برند را بهتر درک کنید می توانیم برایتان یک مثال بزنیم. فرض کنید که در کسب و کار خود مدت زیادی فعالیت داشتید و با عنوان و برند خود عملکرد قابل قبولی را نیز در حوزه تبلیغات، ارائه خدمات و محصولات و... به دست آورده اید.
به همین دلیل هم به واسطه احترام به حقوق مردم و مشتریان توانستید بازار خوب، پررونق و همین طور پرسودی را نیز برای خود دست و پا کنید. در چنین شرایطی عدم ثبت برند می تواند به اعتبار و محبوبیت کاری شما لطمه بسیاری وارد کند، چراکه دیگر پشتوانه ثابتی ندارید و تقریباً نمی توانید جای پای خود را محکم تر حفظ کنید.
این شرایط می تواند با سوءاستفاده از برند شما توسط کلاه برداران بدتر و سخت تر نیز بگردد و گاهی تا نابودی کسب و کار و اعتبار شما نیز ادامه پیدا کند! به همین دلیل هم هست که ثبت برند می تواند راهی منطقی و درست برای حفظ اعتبار هر کسب و کاری به شمار آید. با ثبت برند شما می توانید به تجارت و کسب و کار خود رسمیت بیشتری ببخشید و آن را در جامعه سرمایه گذاری و تجاری مطرح نمایید. در واقع با ثبت برند شما می توانید خود را در مرجعی به ثبت رسانده و تحت حمایت های قانونی معین در کسب و کار خود قرار بگیرید.
مدارک لازم برای ثبت برند
طبیعی است که برای به ثبت رساندن برند خود باید مراحلی را پشت سر بگذارید. به طور کلی باید بگوییم که برای ثبت برند اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت هایی وجود خواهد داشت و این تفاوت ها در ارائه مدارک لازم نیز دیده خواهند شد. در ادامه شما را با مدارک لازم برای ثبت برند آشنا می کنیم.
مدارک لازم برای ثبت برند اشخاص حقیقی:
- کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه
- کپی برابر اصل کارت بازرگانی
- کپی برابر اصل مجوز فعالیت
- نمونه علامت تجاری و لوگو
مدارک لازم برای ثبت برند اشخاص حقوقی:
- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی دارندگان امضا مجاز و مدیرعامل
- کپی روزنامه تأسیس
- کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت
- کپی مجوز فعالیت
- کارت بازرگانی
نکات مربوط به انتخاب عنوان برند
طبیعی است که بخش مهمی از فرآیند ثبت برند شما به انتخاب عنوان برند شما معطوف خواهد بود. به همین دلیل هم ضروری است که شما را با بعضی از نکات مربوط به انتخاب عنوان برند آشنا کنیم. برای آنکه بتوانید عنوان برند خود را انتخاب کنید باید بدانید که اسامی و علائم مشهور غیر قابل ثبت هستند، علاوه بر این عناوینی غیر معقولی که با موازین اخلاقی و شرعی مخالف هستند را نیز نمی توان ثبت کرد. از دیگر عناوینی که غیر قابل ثبت هستند نیز می توان به صفت ها اسم هایی که بیان گر توصیف بوده و یا عام هستند اشاره نمود.
در مقابل، اما اسامی ساختگی و خاص شانس بسیاری بالایی برای ثبت شدن دارند و به همین دلیل نیز گزینه های ایده آلی به شمار می آیند. به خاطر داشته باشید که شباهت نزدیک به 50 درصد با سایر نام های تجاری می تواند امکان ثبت علامت برند شما را مقداری ضعیف نماید.
به خاطر داشته باشید که انتخاب و ثبت برند و علامت تجاری باید از شرایط خاصی که در قوانین کشور های مختلف آمده تبعیت نموده و با عرف، عفت عمومی، اخلاق، مصالح کشور و... نیز مطابقت داشته باشد. علاوه بر این با توجه به ماده 5 قانون اساسی ثبت برند و بعضی از علائم ممنوع است که از میان آن ها می توان به علامت هلال احمر، نشانه های دولت ایران، پرچم های رسمی، علامت تجاری مؤسسات رسمی، واژه های توصیف کننده، علائم گمراه کننده و... اشاره نمود.
منبع: برترین ها